Hoe verloopt psychotherapie?

Een psychotherapeutisch proces start doorgaans met één of meerdere intakegesprekken. Deze zijn bedoeld om kennis te maken, om je hulpvraag uit te klaren, om een zicht te krijgen op jouw doelstellingen en verwachtingen en om een gemeenschappelijk traject af te spreken.
Indien nodig wordt er een doorverwijzing besproken.
Een therapiesessie duurt vijftig minuten (relatietherapie 75 minuten). In overleg met de therapeut wordt de duur en frequentie van therapie afgestemd op jouw noden en mogelijkheden. Op regelmatige basis wordt het therapietraject geëvalueerd en waar nodig, bijgestuurd, afgerond of geïntensifieerd.

Hoeveel kost psychotherapie?

Het tarief voor het eerste intakegesprek bedraagt 65 euro.
Het tarief per sessie bedraagt 60 euro (relatietherapie 90 euro). De kost voor psychotherapie is volledig ten laste van de cliënt, tenzij je hiervoor verzekerd bent.
Bij sommige ziekenfondsen is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Wij raden u aan om voor meer informatie zelf contact op te nemen met de mutualiteit, waarbij u bent aangesloten.  Op deze website vindt u ook een overzichtelijke tabel.

Wat als ik verhinderd ben om naar een afspraak te komen?

Indien u niet aanwezig kunt zijn op uw afspraak dient u minstens 24 uur op voorhand uw therapeut te verwittigen. Indien dit niet gebeurd is, zal u het volledige bedrag van de afspraak worden aangerekend.

Geheimhouding?

Uw therapeut is gebonden aan de deontologische code van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en van de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC).

Derhalve geven we nooit zonder uw toestemming informatie over uw situatie door aan derden (partner, familieleden, huisarts, andere hulpverlener..).